Adamczyková další medaili na světovém šampionátu nepřidala, v závodu týmů vypadla ve čtvrtfinále

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková po středečním triumfu v individuálním závodu na mistrovství světa v gruzínském Bakuriani další medaili nezískala. S Radkem Houserem vypadla ve čtvrtfinále závodu smíšených dvojic.

Tento článek je více než rok starý.

Bakuriani Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Adamczyková se poprvé v letošní sezoně propracovala na stupně vítězů

Eva Adamczyková se poprvé v letošní sezoně propracovala na stupně vítězů | Foto: Bóša /Svaz lyžařů ČR | Zdroj: Profimedia

Naděje české dvojice na postup z prvního kola výrazně poklesly hned v úvodní jízdě, v níž Houser upadl v boji o druhé místo a dojel poslední. 

Adamczyková na trať vyrážela s maximální možnou ztrátou čtyř sekund, která je udělována v případě pádu či velkého odstupu mužského člena týmu. Devětadvacetilá česká hvězda sice odstup na trio soupeřek stáhla, na trati zpomalené deštěm se ale z posledního čtvrtého místa nedostala. 

Adamczyková je mistryní světa ve snowboardcrossu, při návratu po zranění neměla konkurenci

Číst článek

Závod smíšených dvojic vyhráli Britové Huw Nightingale a Charlotte Bankesová, jež si částečně vynahradila zklamání z individuálního závodu, v němž v roli obhájkyně zlata vypadla už v osmifinále. Druzí skončili Rakušané se středečním šampionem Jakobem Dusekem, třetí byla Francie. 

Dvojnásobná olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa Adamczyková absolvovala první závod smíšených dvojic od prosince roku 2021. V Montafonu tehdy obsadila s Janem Kubičíkem druhé místo, ale při průjezdu cílem si zlomila obě nohy nad kotníky a přišla o zbytek sezony včetně olympijských her v Pekingu.

Do Světového poháru se rodačka z Vrchlabí vrátila na začátku loňského prosince a návrat oslavila ve středu v Gruzii suverénním vítězstvím v individuálním závodě. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme