Biatlonisté Norska potvrdili dominanci i ve štafetě dvojic. Mareček s Jislovou doběhli dvanáctí

Závěrečný závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě ovládla norská dvojice Marte Olsbuová Röiselandová a Vetle Sjaastad Christiansen. Švýcarské duo Basergaová a Hartweg ztratilo na vítěze sedmnáct vteřin. Překvapivý bronz putuje k Lotyšům. Jessica Jislová a Jonáš Mareček skončili dvanáctí.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 16:53 5. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Jessica Jislová ve štafetovém závodě dvojic

Biatlonistka Jessica Jislová ve štafetovém závodě dvojic | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Norská dvojice navázala na bronz krajanů ze smíšené štafety a rozuzlení závodu přišlo na předposlední střelecké položce, kde Christiansen předčil Švéda Jespera Nelina, který chyboval hned dvakrát. Švédsko se nakonec propadlo až na deváté místo, protože Nelin pokazil i poslední střelbu.

Smíšená štafeta biatlonistů dojela v Novém Městě na Moravě sedmá, závod ovládlo kvarteto z Francie

Číst článek

Olsbuová Röiselandová po úspěchu ve sprintu i ve stíhačce vyhrála i třetí letošní závod v Novém Městě. Další místa na stupních vítězů obsadilo Švýcarsko a překvapivě Lotyšsko.

Čeští reprezentanti Jessica Jislová a Jonáš Mareček obsadili dvanácté místo, což v disciplíně smíšených dvojic znamená nejlepší výsledek českých biatlonistů v letošní sezoně.

„S Jonem jsem nám věřila střelecky, ale běžecká forma se nám úplně nesešla. Už před závodem se mluvilo o tom, že zkusíme udělat hezké představení na střelnici. To se docela povedlo, přece jen v tomto závodě se jede v daleko větším zatížení než individuál, kde si to člověk může pohlídat. Tady se opravdu dře. Singl štafeta mě bavila, jsme spokojení a diváci také. Bylo to hezké zakončení,“ řekla po závěrečném závodě v Novém Městě na Moravě Jislová pro Radiožurnál Sport.

Domácí dvojice držela se špičkou krok jen na prvním úseku. Jislová potvrdila aktuální výbornou střeleckou formu a po dvou bezchybných střelbách předávala jako pátá s desetivteřinovým dostupem na čelo závodu.

Mareček ale hned při prvním stoupání v chumlu závodníků zakopl, upadl a nabral ztrátu. Po čtyřech dobíjeních klesl do druhé desítky, kde už Češi zůstali.

SP v biatlonu Nové Město na Moravě:
Smíšené dvojice: 1. Olsbuová Röiselandová, Christiansen (Nor.) 36:40,5 (0+7), 2. Basergaová, Hartweg (Švýc.) -17,6 (0+10), 3. Bendikaová, Rastorgujevs (Lot.) -29,5 (0+9), 4. Chevalierová-Bouchetová, Guigonnat (Fr.) -45,1 (1+11), 5. Hauserová, Eder (Rak.) -51,4 (1+10), 6. Merkušynová, Cymbal (Ukr.) -52,6 (1+8), ...12. Jislová, Mareček (ČR) -1:49,2 (0+9).

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme