Biatlonistky musely na tři trestná kola a ve štafetě na mistrovství světa dojely na sedmém místě

Biatlonistky Tereza Voborníková, Tereza Vinklárková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová dojely ve štafetě na mistrovství světa v Oberhofu sedmé. Češky doplatily na tři trestná kola a 11 dobíjených ran. Navzdory trestnému kolu Davidové byly před závěrečným úsekem čtvrté, po dalších dvou trestných okruzích finišmanky Charvátové se ale neudržely v nejlepší šestici.

Oberhof (Aktualizováno: 17:29 18. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Charvátová přebírá štafetu od Markéty Davidové

Lucie Charvátová přebírá štafetu od Markéty Davidové | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Závod vyhrály díky pouhým dvěma opravám Italky, které porazily o 24,7 sekundy štafetu domácího Německa. Třetí dojely Švédky.

Čeští biatlonisté dojeli ve štafetě na mistrovství světa na čtvrtém místě, neudrželi senzační vedení

Číst článek

Obhájkyně prvenství Norky skončily po čtyřech trestných kolech šesté. Češky na vítěznou Itálii ztratily v cíli dvě minuty a 45 vteřin.

“Ta štafeta byla od začátku rozeběhnutá nádherně. Myslím, že duo Terka a Terka to zvládly bravurně na to, jak jsou mladé a na podmínky. Byl to od nich skvělý výsledek, Markéta to výborně podržela. Samozřejmě u mě visel otazník, jestli to zvládnu, nebo ne. Je potřeba zmínit, že na čtvrtém úseku jsou ty nejlepší závodnice a střelecky jsem to fakt nezvládla,“ sdělila Radiožurnálu Sport v cíli závodu Charvátová.

Průběh závodu

Češky se musely ve štafetě obejít bez tradiční členky Jessiky Jislové, která šampionát vynechala kvůli zranění svalu v oblasti žeber. Závod rozjížděla Voborníková a dvaadvacetileté rodačce z Vrchlabí se první úsek vydařil. Chybovala jen jednou vleže a předávala těsně druhá za vedoucím Švédskem.

Osmá žena Světového poháru Davidová štafetu vytáhla na čtvrté místo. Po „stojce“ sice objela trestné kolo, díky chybám soupeřek a druhému nejrychlejšímu běhu ale dál držela naději na stupně vítězů. Před závěrečným úsekem ztrácely Češky šest vteřin na třetí Švédky.

Finišmance Charvátové ale závěr nevyšel. Po střelbě vleže musela na dvě trestná kola a klesla na osmé místo. Po těsném finiši se Švýcarkou Lenou Häckiovou-Grossovou dokončila závod jako sedmá. Na stupně vítězů ztratily Češky minutu a 50 sekund.

Mistrovství světa v biatlonu v Oberhofu - štafety:

Muži (4x7,5 km): 1. Francie (Guigonnat, Fab. Claude, Jacquelin, Fillon Maillet) 1:21:48,8 (1 trest. kolo+9 dobíjení), 2. Norsko (Christiansen, T. Bö, Laegreid, J. T. Bö) -38,8 (2+14), 3. Švédsko (Femling, Ponsiluoma, Nelin, Samuelsson) -1:39,9 (1+13), 4. ČR (Krčmář, Mikyska, Štvrtecký, Mareček) -2:04,2 (2+10), 5. Německo -3:51,8 (5+8), 6. Švýcarsko -4:08,1 (6+8).

Ženy (4x6 km): 1. Itálie (Comolaová, Wiererová, Auchentallerová, Vittozziová) 1:14:39,7 (0 trest. kol+2 dobíjení), 2. Německo (Voigtová, Kebingerová, Schneiderová, Herrmannová-Wicková) -24,7 (0+6), 3. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, E. Öbergová, H. Öbergová) -55,7 (2+11), 4. Francie -1:31,6 (1+12), 5. Rakousko -2:08,0 (0+12), 6. Norsko -2:20,9 (4+13), 7. ČR (Voborníková, Vinklárková, Davidová, Charvátová) -2:45,1 (3+11).

jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme