Davidová doběhla v závodu s hromadným startem v Ruhpoldingu 17. Vyhrála Simonová před Vittozziovou

České biatlonistky se v závěrečném závodě s hromadným startem Světového poháru v Ruhpoldingu mezi prvních patnáct nevešly. Markéta Davidová skončila po čtyřech střeleckých chybách sedmnáctá, Jessica Jislová byla s jedním trestným kolem o příčku horší. Vyhrála Francouzka Julia Simonová.

Tento článek je více než rok starý.

Ruhpolding (Německo) (Aktualizováno: 17:11 15. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Šestadvacetiletá Davidová nevyužila absence Švédky Elviry Öbergové, Norky Marte Olsbuové Röiselandové nebo domácí Němky Denise Herrmannové-Wickové.

Krčmář skončil v závodě s hromadným startem v Ruhpoldingu třiadvacátý, Norové opět dominovali

Číst článek

„Dnes to nebyla vina polohy. Když jsem začala střílet, nebyl žádný vítr, ale po první ráně začalo foukat a já na to nezareagovala. Bylo to grupeto v jedné díře, ale na špatném místě,“ řekla Davidová České televizi.

O dobrý výsledek přišla hned při první střelbě vleže, kde minula tři rány a propadla se na 28. místo. Závodnice z Janova nad Nisou se nevyvarovala chyby ani při další „ležce“.

Teprve až díky stoprocentním položkám vestoje se Davidová posunula výš a nakonec dojela o pět sekund před osmnáctou krajankou Jislovou. Na vítěznou Simonovou ztratila Davidová přes minutu a půl.

„Viděla bych se nejraději o trochu výš, ale pak už na to nebylo ani po běžecké stránce. Musím to brát tak, jak to je,“ doplnila česká reprezentantka, která v průběžném pořadí seriálu klesla na deváté místo.

Julia Simonová projíždí cílem na první příčce | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Vedoucí žena SP Simonová se i přes tři chyby blýskla nejrychlejším během a vyhrála potřetí v sezoně. Ve finiši porazila o 2,6 vteřiny Italku Lisu Vittozziovou, třetí byla další Francouzka Anais Chevalierová-Bouchetová.

Program Světového poháru pokračuje příští týden v italské Anterselvě, kde se od 19. do 22. ledna pojedou sprinty, stíhací závody a štafety.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo) - závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km): 1. Simonová (Fr.) 32:52,0 (3), 2. Vittozziová (It.) -2,6 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -6,7 (1), 4. Perssonová (Švéd.) -30,7 (2), 5. Voigtová (Něm.) -41,5 (2), 6. H. Öbergová (Švéd.) -42,4 (3), ...17. Davidová -1:34,6 (4), 18. Jislová (obě ČR) -1:39,5 (1).

Průběžné pořadí (po 12 z 21 závodů): 1. Simonová 756, 2. E. Öbergová (Švéd.) 615, 3. Vittozziová 538, 4. Wiererová (It.) 477, 5. Tandrevoldová (Nor.) 474, 6. Herrmannová-Wicková 458, ...9. Davidová 430, 28. Jislová 134, 48. Voborníková 50, 73. Václavíková 2, 74. Charvátová (všechny ČR) 1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme