Adamczyková je mistryní světa ve snowboardcrossu, při návratu po zranění neměla konkurenci

Česká snowboardcrossařka Eva Adamczyková se více než rok po zlomenině obou kotníků stala mistryní světa. Devětadvacetiletá reprezentantka nenašla ve finálové jízdě v gruzínském Bakuriani konkurenci a dojela si pro zlatou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Bakuriani (Aktualizováno: 11:53 1. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Adamczcyková

Eva Adamczcyková | Foto: Yang Shiyao | Zdroj: Xinhua News / Profimedia

Olympijská vítězka z roku 2014 Adamczyková v boji o medaile použila osvědčenou strategii, kdy v první zatáčce získala rychlost a vzápětí se dostala do čela.

Vypracovala si výrazný náskok před trojicí soupeřek. Dvacetiletá Australanka Jossie Baffová ji pak sice stíhala, ale nedohonila. Bronz získala pětinásobná mistryně světa a úřadující olympijská šampionka Lindsey Jacobellisová z USA.

„Tahle jízda byla asi nejlepší. Někde trochu foukalo, tak jsem se bála, že mi to kvůli větru moc nejede, ale naštěstí jim taky foukalo a neměly moc možností se vyvážet. Nejhorší bylo asi semifinále, tam mi nevyšel moc start, a pak jsem je předehnala. Teď jsem věděla, že tam jsou ty nejlepší holky, protože jsou ve finále,“ sdělila Adamczycková v cíli Radiožurnálu Sport.

Pro Adamczykovou je středeční zlato třetí medailí ze světového šampionátu. Vedle dvou titulů má ještě předloňský bronz.

mim, fk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme