Královnou bílé stopy je Adamczyková. Třicetiletá snowboardcrossařka vyhrála anketu počtvrté

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková se stala počtvrté v kariéře Královnou bílé stopy. Třicetiletá rodačka z Vrchlabí ovládla anketu Svazu lyžařů ČR díky úspěšnému návratu po těžkém zranění a letošnímu triumfu na mistrovství světa v gruzínském Bakuriani. Na trůnu vystřídala lyžařku a snowboardistku Ester Ledeckou, která většinu sezony laborovala se zraněním klíční kosti.

Praha (Aktualizováno: 22:24 12. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Adamczyková

Eva Adamczyková | Foto: Iva Roháčková

Adamczyková vyhrála anketu poprvé s novým jménem, v letech 2014, 2019 a 2021 ještě zvítězila pod dívčím příjmením Samková. V hlasování získala suverénních 44 bodů, druhý Novák jich měl šest.

Ocenění pro nejlepšího trenéra roku převzal v hale O2 Universum také její kouč Marek Jelínek. Vedle hlavního ocenění ovládla Adamczyková i hodnocení v kategorii snowboardu.

„Sezona předčila očekávání. Na podzimní tiskovce a při všech rozhovorech jsem nechtěla a ani nemohla nic předvídat. Nevěděla jsem, co od sebe čekat,“ řekla novinářům Adamczyková, která si vysloužila během galavečera v O2 Universum potlesk vestoje.

„Během únorového kempu se mi ale jezdilo super, a když už to mělo někde vyjít, tak to přišlo v Gruzii. Možná nejvíc v celé sezoně mi tam seděl i profil tratě. Cítila jsem zadostiučinění, že jsem si řekla: Jo, jsem zpátky,“ doplnila.

Nejlepší juniorkou byla patnáctiletá freestyle snowboardistka Vanessa Volopichová.

Anketa Král bílé stopy 2023 o nejlepšího lyžaře a snowboardistu Svazu lyžařů České republiky:

Celkové pořadí: 1. Eva Adamczyková (snowboardcrooss) 44, 2. Michal Novák (běžecké lyžování) 6, 3. Martina Dubovská (alpské lyžování) 4.

Trenér roku: Marek Jelínek.

Junior roku: Vanessa Volopichová.

Akrobatické lyžování: Nikol Kučerová.

Alpské disciplíny: Martina Dubovská.

Běh na lyžích: Michal Novák.

Severská kombinace: Jiří Konvalinka.

Skok na lyžích: Klára Ulrichová.

Snowboarding: Eva Adamczyková.

Travní lyžování: Martin Barták.

Para lyžař: Jiří Hartig.

Síň slávy: Zbyněk Hubač, Miroslav Jarouš, Ladislav Slonek, Aleš Suk, Luděk Váša.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme