Trojitá radost na stupních vítězů. Dürrovou potěšila výhra, Shiffrinovou glóbus a Ljutićovou třetí místo

Slalomy Světového poháru ve Špindlerově Mlýně ovládly Mikaella Shiffrinová a Lena Dürrová. V sobotu vyhrála Američanka před Němkou a v neděli si pořadí prohodily. Shiffrinová těsně nestačila na Dürrovou, která poprvé v kariéře vyhrála slalom Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Špindlerův Mlýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(zleva) Mikaela Shiffrinová, Lena Dürrová a Zrinka Ljutićová

(zleva) Mikaela Shiffrinová, Lena Dürrová a Zrinka Ljutićová | Zdroj: Reuters

Tři ze čtyř slalomových kol ve Špindlerově Mlýně vyhrála Mikaella Shiffrinová, která se stala vládkyní této disciplíny Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž ze závodů Světového poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně

Lena stála v cíli nadšená a už i trochu uvolněná, protože všechna radost se z ní ozývala, už když křičela nadšením na stupních vítězů. Tento pocit si sama v minulosti odpírala, jela výborně první kola, jenže v těch druhých častokrát zklamala.

„Učíte se z toho dobrého i z toho špatného. Měla jsem z minulých let řadu zkušeností, už vím, kde zabrat, kde být čistá a teď se to konečně vyplatilo. Pořád říkám, že lyžování je jako puzzle: čím více dílků poskládáte, tím lepší je výsledný obraz. Mě teď hezky zapadly do sebe a tohle je výsledek,“ řekla Němka, která si bude Špindlerův Mlýn pamatovat díky druhému a prvnímu místu.

Že je to pro ni důležitý moment v kariéře, cítila i její soupeřka Shiffrinová. „Snažím se vcítit do té situace a teď byly nesmírně silné emoce Leny a Zrinky. Cítím to, vidím to a to pro mě dělá tyhle závody zvláštní,“ vysvětlovala Američanka.

Všechny slavily

Na stupních vítězů se sešly ženy, které se měly z čeho radovat. Dürrová vyhrála závod Světového poháru, Mikaela Shiffrinová si zajistila s předstihem malý křišťálový glóbus za celkové vítězství ve slalomu a z bronzu se radovala Zrinka Ljutićová.

„Je neuvěřitelné, že mám glóbus už teď, několik závodů před koncem sezony a mistrovství světa. Snažím se ještě vylepšit své lyžování na vyšší úroveň. Tahle sezona je opravdu výborná a jsem ráda, že jsem ten glóbus už získala.“

Shiffrinová ovládla slalom posedmé, míří k vítězství i v obřím slalomu a také v celkovém pořadí Světového poháru.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme