Nominaci sjezdařů na mistrovství světa vedou Dubovská se Zabystřanem. Chybí zraněná Ledecká

Na mistrovství světa v alpském lyžování, které začne v pondělí ve francouzských střediscích Courchevel a Méribel, pojede šest českých reprezentantů. Největšími nadějemi jsou slalomářka Martina Dubovská a Jan Zabystřan, který zazářil především na nedávné univerziádě. Nominaci na webu oznámil Svaz lyžařů ČR.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Dubovská při slalomu ve Špindlerově Mlýně

Martina Dubovská při slalomu ve Špindlerově Mlýně | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Tým je oslabený o Ester Ledeckou, která stále není připravena závodit po letní zlomenině klíční kosti a následných dvou operacích, a zkušeného Kryštofa Krýzla. Pro něj sezona před Vánoci předčasně skončila kvůli natrženému přednímu zkříženému vazu v levém koleně.

Ledecká kvůli zranění vynechá lyžařské mistrovství světa. Se šampionátem na snowboardu počítá

Číst článek

Dubovská, jíž patří v této sezoně Světového poháru průběžně sedmnácté místo v hodnocení slalomu, pojede na mistrovstvé světa pošesté. Nastoupila čtyřikrát, v roce 2015 ji o start připravila nemoc.

Zatím se na této akci výrazněji neprosadila. I kvůli tomu, že se před dvěma lety z vážných rodinných důvodů těsně před soutěží odhlásila.

Na světovém šampionátu ve Francii ji doplní Adriana Jelínková a sestry Elese a Celine Sommerovy. České ženy nastoupí jen v technických disciplínách, paralelním obřím slalomu a týmovém závodě.

Původně byla v nominaci také Gabriela Capová, ale ta se po slalomech ve Špindlerově Mlýně účasti na šampionátu vzdala. 

Nabitý program Zabystřana

Muži pojedou ve dvojici. Lídrem by měl být Zabystřan, který na univerziádě zazářil třemi zlatými a jednou bronzovou medailí. Na výkony z Lake Placid pak o víkendu navázal devatenáctým místem v superobřím slalomu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo, což byly jeho první „svěťákové“ body v této disciplíně.

Na mistrovství by chtěl absolvovat kompletní program. Společně s ním je v nominaci Filip Forejtek. Světový šampionát potrvá do 19. února.

Nominace české reprezentace na MS:

Muži: Filip Forejtek, Jan Zabystřan

Ženy: Martina Dubovská, Adriana Jelínková, Elese Sommerová, Celine Sommerová

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme