Autor

Václav Müller

Znamení?

Kozoroh.

Co mě na práci v rádiu baví?

Hlavně nevím, co bych si bez rádia počal. Takhle jsem dopadl.

Předtím jsem stihnul?

Hodně jiných rozhlasových stanic, televizi, pečovatele a překladatele v Anglii a spoustu jiných již trochu méně zajímavých profesí.

Když mám volný čas, tak ho trávím?

Vlastně mě nebaví mít příliš volného času. Ale odpočívat umím. S rodinou a přáteli, na cestách.

Oblíbené místo v Praze?

Karlín, Holešovice, Troja, Letná.

Motto?

„Vlastenectví je oddanost určitému místu a určitému způsobu života, jež jsou podle vašeho přesvědčení nejlepší na světě, ale nepřejete si je nutit jiným lidem. …Nacionalismus je hlad po moci smíšený se sebeklamem.“
G. Orwell

RSS autora

Články autora

|Markéta Kaclová, Václav Müller |Zprávy z domova

Do kin přichází nový český film Želary

Premiéru má dnes dlouho očekávaný český film Želary. Baladický příběh neobvyklé lásky odehrávající se uprostřed divoké přírody na pozadí druhé světové války režíroval a produkoval Ondřej Trojan. V hlavních rolích se představí Aňa Geislerová a maďarský herec György Cserhalmi. Na počátku realizace filmu stály novely spisovatelky Květy Legátové.

|Marika Táborská, Václav Müller |Zprávy z domova

Technoparty přes zákaz hygieniků stále pokračuje

Technoparty v Ledkově u Kopidlna sice značně ubrala na intenzitě, ale pokračuje dál. Naplnilo se oznámení pořadatelů, že na víkendový závěr akce dorazí další návštěvníci. Ti mají možnost bavit se až do neděle, protože hygienikům se stále nepodařilo předat organizátorům zákaz hudební produkce.

|Milan Kopp, Václav Müller |Zprávy ze světa

Francouzské školství ochromila stávka

Celostátní stávka učitelů ochromila provoz na francouzských školách. Pedagogové základních a středních škol masově protestovali proti úsporným opatřením, která pro školství chystá pravicová vláda. Slovo má pařížský spolupracovník Radiožurnálu Zdeněk Müller.

|Markéta Kaclová, Václav Müller |Zprávy ze světa

V Andách zahynul český horolezec

Český horolezec zahynul při výstupu na horu Paron v peruánských Andách. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na včerejší hlášení peruánské policie. Ta horolezce identifikovala jako třiačtyřicetiletého Tomáše Šípa. Muže zasáhl uvolněný kus skály, když se blížil k vrcholu 5400 metrů vysoké hory.

|Bohumír Mazáč, Marika Táborská, Václav Müller |Zprávy z domova

V centru Prahy hořely podzemní garáže

Mohutný požár odpoledne vypukl v podzemních garážích v jednom z domů na Vinohradské třídě v Praze. Oheň zničil nejméně čtyři ze zhruba třiceti zaparkovaných automobilů. Se živlem se pět hodin potýkalo několik desítek hasičů - deset z nich bylo zraněno. Vinohradská třída musela být dlouhou dobu uzavřena.

|Markéta Kaclová, Milan Kopp, Marika Táborská, Václav Müller |Zprávy z domova

Výročí 21. srpna 1968

Připomínáme si 33. výročí okupace tehdejšího Československa vojsky armád pěti zemí bývalé Varšavské smlouvy pod velením Sovětského svazu. Invaze si mezi našimi občany vyžádala několik desítek mrtvých a stovky raněných. Vpád armád také násilně přerušil takzvané Pražské jaro, pokus o reformování komunistického Československa.