Gastroglosa Dagmar Heřtové

Gastroglosa Dagmar Heřtové v textech na iROZHLASU

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Jste také ‚foodpornista‘?

Při pátrání po termínu „food porn“ nepůjdeme až tak do minulosti. První zmínku má na svědomí novinář Alexander Cockburn, roku 1977 napsal do The New York Review of Books článek nazvaný „Gastroporno“.

Washington| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Pojďme vařit s indiány

Divoká rýže je základní ingrediencí indiánské kuchyně. Používá se jako příloha, ale také jako lůžko pro rybu, drůbež nebo maso. Přidává se do polévek, ale nejlépe vyzní v salátech.

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Jak jsem si vychutnala Štýrsko

Populárními pokrmy jsou štýrská míchaná vejce, smažené kuře, Gröstl, což je nakrájené hovězí nebo vepřové maso restovaná na pánvi s cibulí a houbami na přepuštěném másle, které se podává s bramborem.