U nás se rodinným stříbrem nazývala třeba Becherovka, ale ta už patří polské skupině. To se Belgičanům stát nemůže. Na svoje rodinné stříbro, jakým vafle určitě jsou, si sáhnout nedají.
„Když je video, kde někdo krupicovou kaši zamíchá, tak je tam třeba tři sta nebo čtyři sta komentářů a lidi se hádají opravdu do krve,“ popisuje influencer Jaroslav Vajgl, tvůrce Těhotného kuchaře.
Divoká rýže je základní ingrediencí indiánské kuchyně. Používá se jako příloha, ale také jako lůžko pro rybu, drůbež nebo maso. Přidává se do polévek, ale nejlépe vyzní v salátech.
Lišky mají v kuchyni mnohostranné využití a náramně si rozumí se smetanou a máslem. Obsahují vitamín C, jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu D a navíc jsou bohaté na draslík.
Aplikaci uvedl novozélandský řetězec supermarketů. Umělá inteligence lidem navrhuje různé recepty. Ukázalo se ale, že už takto vytvořila i několik nevábných a dokonce zdraví ohrožujících pokrmů
Zrovna u ovocných knedlíků z těsta kynutého, tvarohového, odpalovaného i bramborového si troufnu tvrdit, že jsou v dnešní podobě původem z českých zemí, tedy z Čech a Moravy.
„Je to dávný židovský pokrm, který vznikl tady u nás, v Lublinu. A rychle získal na oblibě. Nejen díky tomu, že dobře chutná, ale že je taky levný,” popisuje pekařka Marta.
Kuřecí salát je tradiční britskou pochoutkou, poprvé byl připraven v roce 1953 při příležitosti korunovace královny Alžběty II. a dopracoval to až tak daleko, že se běžně nabízí v restauracích.
Starší protokoly mají jednotky poskytovatelů. Pokud budou mít lékaři s vydáváním e-receptů problém, Státní zdravotní ústav doporučuje, aby svůj software zkontrolovali a případně aktualizovali.
Nizozemskou gastronomii označuje Dagmar Heřtová jako pestrou, kreativní a sezónní. Ze svého výletu do Amsterdamu přivezla recept na smažený sýr kaassoufflé.
Na hlavní „hvězdu“ korunovačního banketu se čekalo až do oznámení britské královské rodiny – oficiálním pokrmem bude lehký korunovační quiche se sýrovou a špenátově-bylinkovou náplní.
Vítejte v Maastrichtu U starého pštrosa, kde jsem si užila báječného prostředí, jídla i pití. Restaurace je situovaná na náměstí Vrijthof a dům, ve kterém se nachází, tady stojí už od středověku.
Bretaňská kulinářská specialita, které místní říkají Gateau Breton, je jednoduchá, trvanlivá i variabilní.
K přípravě slavného koláče vám budou v základu stačit pouhé čtyři ingredience.
Marmeláda ze sevillských pomerančů je jedinečná, nenahraditelná a po celý rok umí nastartovat ráno do nejkrásnější podoby. Stačí teplý toast, máslo, jantarová marmeláda a šálek čaje English Breakfast.
Z pódia se linuly tóny vybraných kousků klasické hudby, oper a operet a přes zeď Španělského sálu na Pražském hradě se začala linout vůně připravovaného rautu.
„Veka je podobná vnitřku loupáku, jestli si to ještě někdo pamatuje. Loupal se, ale střídka byla hutná, kvalitní. Musí unés majonézy, salát, pomazánky,“ vysvětluje spolumajitelka Lahůdek Zlatý kříž.
Paxlovid a lagevrio jsou antivirové léky vyvinuté proti covidu-19 ve formě tablet, určené zejména pro léčbu doma. Dosud byly dostupné jen na papírový recept a vydávaly je vybrané nemocniční lékárny.
„Na Vánoce si připravte jakýkoliv salát, váš rodinný nebo vyjděte z mých nabídek, minulých i té dnešní. Hlavně si užijte Vánoc ve zdraví, pohodě a především šťastně a spokojeně,“ píše Dagmar Heřtová.
Historie citrónového krému se sladko-kyselou výraznou chutí sahá do Anglie, i když evokuje spíše vznik kdesi v Karibiku nebo ve Středomoří. A jeho příprava je velmi jednoduchá.
Krémová polévka s mrkvovou natí, řepný burger, kopřivový špenát, šeříkový sirup nebo plněné kedlubnové listy – a k tomu dezerty i likéry. Nová kuchařka nabízí 80 receptů ze zbytků – i beze zbytku.
Mám skvělý, a navíc jednoduchý recept. Připravuje se, jak jinak, z darů moře. Španělsko je ze tří stran mořem obklopeno.Nelze se divit, že Španělé vaří z čerstvých ryb a mořských plodů s láskou.