Agentura Fitch snížila rating ČSOB o jeden stupeň

Ratingová agentura Fitch snížila dlouhodobé hodnocení české banky Československé obchodní banky o jeden stupeň. Navázala tím na úterní snížení ratingu její mateřské bankovní skupiny KBC.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB banka (ilustrační foto)

ČSOB banka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Rating ČSOB klesl banky z dosavadního stupně A- na BBB+. Podle analytika společnosti BH Securities Tomáše Matušky ale tento krok nebude mít na banku žádný zásadní dopad.

„Jedná se pouze o přenesení úvěrového hodnocení. ČSOB jako taková je dle našeho názoru v mnohem výraznější formě a spíš by zasluhovala, aby si svůj rating podržela. Jelikož situace ohledně dluhů postihuje všechny hráče na trhu, tak si nemyslím, že by to mělo mít nějaký podstatný vliv na ztrátu obchodů nebo hospodaření firmy jako takové,“ uvedl Matuška.

Spolu s ČSOB Fitch snížila rating i polské Kredyt Bank, která je také dceřinou bankou belgické bankovní skupiny. Agentura tímto způsobem upozorňuje na nižší pravděpodobnost toho, že KBC bude schopna poskytnout svým dceřiným bankám podporu.

Tomáš Medek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme