Americké akcie po několikadenním poklesu zaznamenaly růst. Tesla posílila o téměř 11 procent

Americké akcie ve středu výrazně posílily. Uzavřel se tak pokles za předchozí tři seance, na jehož závěr se index technologického trhu Nasdaq dostal v úterý do korekce. Na devizovém trhu posílilo euro.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pracovník sleduje vývoj na trhu na newyorské burze

Na devizových trzích ve středu posílilo euro po zprávě, že Evropská centrální banka (ECB) zlepší výhled letošního vývoje ekonomiky eurozóny | Foto: Shannon Stapleton | Zdroj: Reuters

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si ve středu připsal 1,6 procenta a uzavřel na 27 940,47 bodu.

Širší index S&P 500 se zvýšil o 2,01 procenta na 3398,96 bodu, zatímco index Nasdaq, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, vzrostl o 2,71 procenta na 11 141,56 bodu.

Korekce se běžně definuje jako pokles indexu o deset až dvacet procent z posledního maxima. Index Nasdaq po třech předcházejících seancí klesl v úterý o 10,03 procenta ve srovnání s maximem ze 2. září.

Akcie amerického výrobce Tesla v úterý ztratily pětinu hodnoty. Ve středu posílily o bezmála 11 procent. Výrazně posílily i tituly trojice amerických veřejně obchodovaných podniků s nejvyšší tržní kapitalizací, totiž společností Apple (o 3,99 procenta), Microsoft (o 4,26 procenta) a Amazon (o 3,77 procenta).

Americké akcie zaznamenaly nejhlubší propad od března. Dow Jonesův index klesl o sedm procent

Číst článek

Na devizových trzích ve středu posílilo euro po zprávě, že Evropská centrální banka (ECB) zlepší výhled letošního vývoje ekonomiky eurozóny. Kolem 22.00 SELČ si euro vůči dolaru připisovalo 0,3 procenta na 1,1810 USD. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši předních světových měn, ve stejnou dobu klesal o 0,2 procenta na 93,23 bodu.

Evropská centrální banka má ve čtvrtek zveřejnit aktualizované prognózy vývoje hrubého domácího produktu (HDP) a inflace eurozóny. Podle zdrojů agentury Bloomberg se od červnového výhledu budou lišit jen nepatrně.

V červnu ECB odhadla, že ekonomika eurozóny letos poklesne o 8,7 procenta. Podle jednoho ze zdrojů agentury Bloomberg bude aktualizovaná prognóza o něco lepší, protože soukromá spotřeba se vyvíjí lépe, než se čekalo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme