Zlevňování pohonných hmot v Česku se zastavilo. Ceny benzinu i nafty nepatrně stouply

Zlevňování pohonných hmot v Česku se zhruba po třech měsících zastavilo, ceny benzinu i nafty v uplynulém týdnu nepatrně stouply. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 35,86 koruny, před týdnem byl o dva haléře levnější. O tři haléře na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 36,18 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ilustrační foto

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Jihočeském kraji a Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 35,10 korun (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Paliva v Česku zlevňovala od začátku října, benzin byl minulý týden nejlevnější za více než dva roky, nafta od loňského srpna.

Benzin je nejlevnější za dva roky. Cena se drží pod 36 korunami, na jihu Čech stojí ještě o korunu méně

Číst článek

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Jihočeském kraji a Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 35,10 koruny. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 35,49 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,18 koruny Nafta se tam tankuje za 38,27 koruny za litr.

V meziročním srovnání je nyní benzin podle dat CCS o 57 haléřů na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 1,68 koruny na litru více.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme