Obliba first minute dovolených roste. 'Očekáváme zájem až milionu lidí,' říká Asociace cestovních kanceláří

Třetina všech letních dovolených se prodá do konce března. Odhaduje to Asoaciace cestovních kanceláří. Až jeden milion lidí by si podle ní mohlo pořídit zájezd v systému tzv. first minute, tedy s několikaměsíčním předstihem a za výhodné ceny. O podobné zájezdy je podle asociace stále větší zájem. Její mluvčí Jan Papež uvedl, že first minute zájezdy nabízí cestovní kanceláře zhruba od listopadu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dovolená u moře

O dovolené v systému last minute je podel Asoaciace cestovních kanceláří stále větší zájem (ilustrační foto) | Foto: Jan Rosenauer

Protože se dovolená stává celkem zajímavým dárkem k Vánocům, tak samozřejmě zájem o ně kumuloval před Vánocemi,“ uvedl pro Radiožurnál mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

Na Silvestra máme plno, hlásí řada horských středisek. Největší zájem je o Jizerské a Orlické hory

Číst článek

„Zájem pokračuje i v tuto chvíli a zdá se, že konkrétní hotely už můžou být především v Řecku, Chorvatsku, ve Španělsku vyprodány, ale jinak nabídka je stále ještě hodně široká,“ dodává.

Oproti předchozímu roku očekávají poskytovatelé zájezdů nárůst tržeb o 5 až 7 %. „My předpokládáme, že v letošním roce to může být až skoro milion lidí, který si koupí zájezd v systému first moment,“ řekl Papež Radiožurnálu.

Petr Šatný, mluvčí cestovní kanceláře Alexandria, se domnívá, že za to může vývoj na trhu. „Jak v roce 2017, tak v roce 2016 těch last minute nabídek nebylo tolik, a když klienti chtěli vyjet na poslední chvíli, museli velmi často dělat kompromisy,“ uvedl Šatný.

Podle Exim Tours roste prodej first minute zájezdů oproti těm na poslední chvíli už poslední dva roky.

Kristýna Křupková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme