Ford v Německu zruší 5000 pracovních míst. Chce tím uspořit půl miliardy dolarů

Americký výrobce automobilů Ford Motor zruší v Německu 5000 pracovních míst. Oznámila to v pátek firma, která se snaží obnovit ziskovost svých evropských aktivit. Snížení počtu zaměstnanců v Německu by mělo podle automobilky přinést úsporu ve výši minimálně půl miliardy dolarů (více než 11 miliard korun), píše agentura DPA.

Hamburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Firma v roce 2018 v Evropě vykázala provozní ztrátu 398 milionů dolarů

Firma v roce 2018 v Evropě vykázala provozní ztrátu 398 milionů dolarů | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

„Je to součást již v lednu ohlášené restrukturalizace evropských aktivit Fordu, jejímž cílem je vrátit se v Evropě co nejrychleji k zisku,“ uvedl mluvčí automobilky. Ford má nyní v Německu podle agentury DPA kolem 24 tisíc stálých zaměstnanců.

Společnost Ford v pátek v samostatné zprávě oznámila, že celkový plat jejího generálního ředitele Jima Hacketta po zahrnutí základní mzdy, bonusů a akciových odměn se v loňském roce zvýšil na 17,1 milionu dolarů (387 milionů korun) z 16,3 milionu dolarů v předchozím roce.

Automobilce Ford přitom v loňském roce klesl čistý zisk o více než polovinu na 3,7 miliardy dolarů z předloňských 7,7 miliardy dolarů. V samotné Evropě firma loni vykázala provozní ztrátu 398 milionů dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme