Komise pro Afriku hledá řešení pro kontinent

V Londýně se dnes koná poslední zasedání komise pro Afriku, vytvořené z iniciativy premiéra Tonyho Blaira. Šestnáctičlenná komise pro Afriku byla vytvořena po vzoru Brandtovy komise z roku1982 a několika podobných iniciativ ve snaze řešit celou řadu ekonomických problémů, jimž Afrika musí čelit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Afrika

Afrika

Afrika je jediný kontinent, který v posledních desetiletích 20. století zaznamenal hospodářský pokles. Komise hodlá zveřejnit svou zprávu příští měsíc - zpravodaj BBC uvádí, že kromě výzvy ve prospěch větší pomoci, poctivějšího obchodu a snížení afrického dluhu bude komise ve své zprávě pravděpodobně požadovat také mnohem přísnější opatření na potírání korupce v afrických zemích.

Jeden z členů komise, hudebník Bob Geldof, v typicky strohém prohlášení slíbil, že komise nebude pouhou platformou pro řečnění, ale předloží radikálně nové návrhy na změnu orientace afrického kontinentu.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme