Společnost EasyJet ruší některé letní lety. Opatření ovlivní plány zhruba 180 tisícům cestujících

Britská nízkonákladová letecká společnost EasyJet zrušila zhruba dvě procenta svého letního letového řádu. Opatření se týká 1700 letů a ovlivní plány zhruba 180 000 cestujících, informovala v pondělí agentura Reuters.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společnost EasyJet ruší letní lety

Společnost easyJet ruší letní lety (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Firma krok zdůvodnila obavami z problémů souvisejících s řízením letového provozu v Evropě. V loňské letní sezoně se letecká doprava v Evropě potýkala s výpadky v důsledku nedostatku personálu v době, kdy se poptávka rychle zotavovala z útlumu způsobeného pandemií covidu-19.

Letos v létě se očekávají potíže zejména v souvislosti s řízením letového provozu. Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu Eurocontrol nedávno varovala cestující před náročným létem.

Francie ruší krátké vnitrostátní lety. Nahradit je mají posílené vlaky, opatření sníží emise

Číst článek

Klíčová letiště

Na mnoha klíčových letištích totiž v následujících měsících očekává přetížení letového provozu. Vzdušný prostor pro civilní leteckou dopravu v Evropě nyní omezuje válka na Ukrajině. V některých částech Evropy se navíc řízení letového provozu potýká s nedostatkem zaměstnanců a hrozbou stávek.

Společnost EasyJet je podle počtu cestujících největším leteckým dopravcem v Británii. Firma uvedla, že by se díky ohlášeným změnám mohla vyhnout rušení letů na poslední chvíli, které je nákladnější a způsobuje cestujícím více komplikací.

Zrušení některých letů plánovaných na zbytek července a na srpen se týká zejména londýnského letiště Gatwick. Zhruba 95 procentům dotčených pasažérů již byla podle firmy rezervace přesunuta na alternativní let.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme