V Mošnově otevřeli první halu. Po dokončení zde bude největší logistické centrum ve střední Evropě

V areálu Ostrava Airport Multimodal Park v Mošnově na Novojičínsku, který se má po dokončení v roce 2021 stát největším logistickým centrem ve střední Evropě, byla ve čtvrtek slavnostně otevřena první hala. Stavěla se necelý rok a má rozlohu 57 133 metrů čtverečních. Celkové investice do logistického centra převýší čtyři miliardy korun. Novinářům to řekli zástupci společnosti Concens Investments, která centrum staví.

Mošnov (Novojičínsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logistické centrum

Logistické centrum | Zdroj: Profimedia/SME

Areál má rozlohu 52 hektarů. Nyní se tam staví druhá hala o rozloze 48 864 metrů čtverečních. V celém logistickém centru bude po dokončení k dispozici více než 234 tisíc metrů čtverečních skladových, výrobních a kancelářských ploch.

Součástí areálu bude železniční vlečka, která povede přímo ke dvěma největším halám, a také železniční kontejnerový terminál pro vlaky o délce až 700 metrů.

Přestavba železnice, po níž skoro nikdo nejezdí. Průmyslová zóna u Mošnova zaujala logistickou společnost

Číst článek

Centrum se nachází v těsné blízkosti mezinárodního Letiště Leoše Janáčka Ostrava. Prvními nájemci v logistickém centru jsou společnosti DHL Automotive, Central Warehouse Solution (Skladon), Continental Barum, Rhenus Logistics a UFI Filters.

Strategická lokace

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák uvedl, že v souvislosti s rozvojem regionu vnímá projekt logistického centra jako velmi důležitý.

„Centrum je lokalizováno strategicky, napojení železniční a letecké dopravy jistě ocení společnosti z nejrůznějších koutů světa. Věřím, že tak náš region zaujme nejen další obchodníky, ale i případné investory,“ uvedl Vondrák.

Ostravský primátor Tomáš Macura už dříve uvedl, že projekt významně zvýší i hodnotu letiště, jehož budoucnost je v nákladní přepravě.

„Investorům dlouhodobě věnujeme maximální péči a úzce s nimi spolupracujeme, jak s těmi stávajícími, tak i nově příchozími. Pomáháme jim ve fázích prodeje, přípravy i realizace investic a vyvíjíme maximální úsilí, aby strategická mošnovská průmyslová zóna dokonale splňovala jejich požadavky na kapacitu a infrastrukturu,“ uvedl Macura.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme