Na severní Moravě další projekt proti nezaměstnanosti

Ojedinělý projekt ke snížení nezaměstnanosti připravují na Severní Moravě a ve Slezsku. Vysoký počet lidí bez práce by se měl pokusit vyřešit akční tým složený ze zástupců státní správy, odborů, ale také soukromých firem. O této myšlence už jednala i vláda. Zatímco pro jedny je vznik týmu nutností, druzí ho považují za zbytečné plýtvání státními penězi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostrava - radnice

Ostrava - radnice | Foto: Vlastimil Hankus

Vládní zmocněnec Zamarský je přesvědčen, že problémů je více než dost. Nejenom nezaměstnanost, ale také obsazování podnikatelských zón, oživení bývalých průmyslových areálů a mnohé další. "Z toho vyjdou potom ty projekty, k jejichž realizaci bychom přispěli obohacením o ty, kteří by byli specialisté na problém, který by se měl řešit." Akční tým by měl napojen přímo na vládu, a tím se tedy zjednoduší všechny procedury, dodává zmocněnec.

Zní to sice zajímavě, ale je to všechno naprosto zbytečné, říká hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský. "Já si v žádném případě nemyslím, že by zvrátila svět tato komise, která najednou vlétne do tohoto území a přinese sama o sobě celé řešení."

Přesto se touto myšlenkou vláda zabývala, ale nerozhodla. Potvrdil to Jindřich Marek z tiskového oddělení vlády. "Důvodem bylo neujasnění financování toho projektu."

Je to už podruhé, co se speciální komise přes vládu nedostala Další šance je ve středu.

Na jedné straně existuje důvod něco s hospodářskou a sociální situací v kraji dělat. Na druhou stranu je ale diskutabilní, zda je správným krokem právě vznik úplně nové instituce. Ta bude muset totiž chtě nechtě komunikovat se všemi stávajícími úřady.

Markéta Kaclová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme