Na zateplování domů letos půjde z fondu Zelená úsporám až 8,4 miliardy

Vláda povolila využít nevyčerpané peníze z programu Zelená úsporám. Vyhověla tak žádosti ministerstva životního prostředí o navýšení výdajového limitu o 1,2 miliardy korun. Jde o peníze, které lidé nevyčerpali během loňského roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zateplování panelových domů ve Vlašimi (1)

Zateplování panelových domů ve Vlašimi (1) | Foto: Karel Chlumec

Zhruba 20 miliard korun určených k zateplování domů musí Česko vyčerpat do konce roku. Zatím Státní fond životního prostředí vyplatil přes 10 miliard korun a vyhověl více než polovině žadatelů.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navíc řekl, že těsně před koncem roku se díky aktivitě žadatelů podařilo vyčerpat o 600 milionů víc, než se původně čekalo.

„Vláda dnes schválila doporučení provést navýšení výdajových limitů o 1,2 miliardy korun. Zároveň došlo k tomu, že tím, že jsme v situaci, kdy jsou časově vázány pouze prostředky zahraničních kupců, nikoli národní zdroje, tak my jsme schopni to do jisté míry vykrýt financováním v roce 2013 z národních zdrojů,“ uvedl Chalupa.

Loni bylo na program určeno 9,8 miliardy korun, stát nakonec lidem vyplatil asi 8,6 miliardy korun. Zbylých 1,2 miliard bude převedeno na letošní rok. Celkem tak bude moci fond v roce 2012 rozdělit 8,4 miliard korun.

Lucie Husárová 1, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme