Nike zruší dvě procenta pracovních míst, propouštět bude i v Česku

Americká společnost Nike v rámci reorganizace aktivit sníží počet svých zaměstnanců o zhruba dvě procenta. Podle informací serveru iROZHLAS.cz se úsporná opatření dotknout i vedení české pobočky.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boty Nike

Boty Nike | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Pixabay

Společnost Nike reorganizací svých aktivit reaguje na zostřující se konkurenci na trhu a na rychle se měnící spotřebitelské trendy. Firma po léta dominovala trhu se sportovní obuví ve Spojených státech. V poslední době však na americkém trhu posilují své pozice konkurenční podniky Adidas a Under Armour.

Generální ředitel společnosti Nike Mark Parker v polovině června uvedl, že cílem reorganizace je urychlení vývoje nových produktů a zaměření pozornosti na klíčové trhy. Firma si rovněž hodlá vybudovat užší vztahy s maloobchodními prodejci svých produktů.

Firma je největším výrobcem sportovního oblečení a obuvi na světě. Nike koncem finančního roku 2016 zaměstnávala přes 70 000 lidí. Ohlášené opatření by tak mělo vést ke zrušení zhruba 1400 pracovních míst.

red, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme