O státní podíl Telecomu už projevili zájem tři uchazeči

Ministr informatiky Vladimír Mlynář očekává, že se o 51,1 procenta státu v Českém Telecomu budou ucházet minimálně tři firmy. Vláda sice s žádným zájemcem oficiálně nejednala, ale jednotliví ministři už první kontakty navázali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonní automat

Telefonní automat | Foto: Jan Rosenauer

"Někteří ministři přijali delegace investorů, kteří projevili zájem Já jsem se takto setkal se zástupci Swisscomu a France Telecomu," řekl Mlynář. Podle něho existují i další uchazeči o Český Telecom.

Vláda ve středu rozhodla, že nejprve nabídne podíl strategickému investorovi ve zkráceném výběrovém řízení. Na základě jeho výsledku se poté případně rozhodne nabídnout akcie na kapitálových trzích.

Podle Mlynáře musí být smlouva s případným investorem podepsána do konce března, kdy bude vláda rozhodovat o dalším postupu. O harmonogramu tendru a jeho podmínkách by měla vláda jednat příští týden a proces by měl začít ještě před koncem roku.

Akcie Telecomu po ministrově oznámení posílily o pět procent. Kolem 12:30 se obchodovaly kolem 369 Kč, tedy o 4,3 procenta výše než ve středu.

Dušan Valenta, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme