Cena paliv v Česku dál klesá. Nafta se dostala pod 37 korun, levnější byla naposledy před rokem

Ceny pohonných hmot v Česku druhým týdnem klesají. Výrazněji zlevnila nafta, jejíž cena se dostala pod 37 korun za litr, levnější byla naposledy zhruba před rokem. Aktuálně se prodává za 36,87 koruny za litr, před týdnem byla o 59 haléřů dražší. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 37,64 koruny, v uplynulém týdnu zlevnil o 16 haléřů. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohonné hmoty, ilustrační foto

Ceny pohonných hmot v Česku druhým týdnem klesají (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Pohonné hmoty v České republice zlevňovaly vytrvale od konce loňského října. V prvních dnech letošního roku ceny rostly, následně začaly kolísat.

Paliva v Česku za týden zdražila. Cena benzinu vzrostla o 77 haléřů, nafta se prodává za 37,41 koruny

Číst článek

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr v průměru za 37,20 koruny. Nafta je nejlevnější v Ústeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 36,09 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,87 koruny. Nafta se tam tankuje za 38,61 Kč za litr.

V meziročním srovnání je nyní benzin o 56 haléřů na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 0,83 Kč na litru méně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme