Pobočky Parmalatu padají jedna po druhé

Evropským pobočkám italského potravinářského koncernu Parmalat docházejí peníze. Milánský soud se chystá zapsat na seznam vyšetřovaných představitele finančních ústavů, kteří umožnili a kryli burzovní spekulace Parmalatu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krabice mléka

Krabice mléka

Krizové vedení Parmalatu by mělo do konce měsíce předložit plán restrukturalizace. Zatím ale jedna po druhé vyhlašují insolvenci zahraniční pobočky potravinářského koncernu. První byla brazilská dceřiná společnost, která pokračuje ve výrobě ze 60 procent. Nyní následuje 5 nizozemských a 2 lucemburské pobočky.

Soud v Parmě dnes rozhodne ve prospěch ochrany těchto firem před věřiteli a jeho rozhodnutí bude platné ve všech zemích Evropské unie.

V Parmě a Miláně pokračuje vyšetřování. Milánští soudci se zaměřují zejména na vztahy koncernu s bankami, které umožnily Parmalatu dopovaný růst.

Vědunka Lunardi, Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme