Pražský magistrát rozdělí investorům lukrativní pozemky na Rohanském ostrově

Jaké místo v Praze je pro podnikání nejlukrativnější? Není to ani ulice Na Příkopě, ani Václavské náměstí. V současné době jednoznačně vede Rohanský ostrov. Zanedbané území na pomezí Libně a Holešovic by se měl brzy stát největším staveništěm v České republice. Pražský magistrát bude ve středu projednávat nabídky investorů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jedna z budov pražského magistrátu

jedna z budov pražského magistrátu | Foto: Marián Vojtek

V soutěži jde o více než dvě stě tisíc metrů čtverečních parcel. Má na nich vzniknout nové městské centrum s obytnými domy, službami, hotely a kancelářemi i zelení. Investoři, kteří se přihlásili, ale musí respektovat už vypracovanou urbanistickou studii. Pro novou zeleň, sport a rekreaci chce město využít zhruba 60 hektarů tamních pozemků.

V jižní části by měly podle plánů vzniknout travnaté plochy s promenádními cestami a vyhlídková věž s majákem. Severní část území bude vlastně přístaviště pro osobní lodě a i tento prostor by měl sloužit sportu a rekreaci. Na Rohanském ostrovu by měl být i přírodní amfiteátr s jevištěm na vodě. Magistrát předpokládá, že by mohl zbohatnout o jednu až dvě miliardy korun. Jestli už na dnešním jednání padne verdikt o tom, kteří z investorů postoupí do druhého kola, není ale zatím jisté.

Marcela Hálová, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme