Prima spouští filmovou televizi Max, dostupná bude celoplošně

Od dnešního večera si začne hledat své diváky nová televizní stanice. Skupina Prima spustí svůj pátý kanál s názvem Prima Max. Dostupný bude v pozemním vysílání ve všech regionech s výjimkou části severní Moravy. Tam začne vysílat začátkem příštího roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto)

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná

Nová televize divákům nabídne především filmy. Každý den v týdnu se zaměří na jiný žánr.

Pondělky budou ve znamení lehčího žánru komedií, úterý bude patřit akčním a krimi filmům.

Středy mají nabízet hollywoodské trháky, ve čtvrtek bude čas na české filmy a v pátek na světovou klasiku. Chybět nemá ani napětí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skupina Prima spouští filmovou televizi Max. Podrobnosti přidává Jitka Hanžlová

Prima Max bude konkurovat například kanálům Nova Cinema nebo Kino Barrandov. Podle šéfredaktorky serveru Media Guru Martiny Vojtěchovské si nová stanice bude muset své místo vybojovat.

„Prostor na televizním trhu už plný je, a proto si nové kanály, které na něj vstupují, musí prostor vytvořit, tedy musí převzít diváky stávajících kanálů. Pokud se podíváme přímo na filmové kanály, tak je pravda, že jich je relativně hodně, ale většina jich je na placené bázi. Těch, které by byly volně přístupné a ještě v celoplošném vysílání, zase tolik není,“ říká Vojtěchovská.

Jiří Mikeš z Katedry obchodního podnikání a komerčních komunikací Vysoké školy ekonomické v Praze si myslí, že nový kanál má šanci uspět především u střední a starší generace.

„Bude záležet na tom, jaké filmy nabídnou. To se pak bude šířit mezi lidem a efektivita ústního sdělení má ohromný vliv,“ podotkl Mikeš.

Jitka Hanžlová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme