RWE zlevní zemní plyn o 10 procent, odběratelé ročně ušetří tisíce korun

Někteří odběratelé zemního plynu od května ušetří ročně až tisíce korun. Skupina RWE totiž plánuje zlevnit plyn o 10 procent. Informaci přinesla Česká televize. Nižší ceny ohlásí zřejmě i další firmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plynoměr

Plynoměr | Foto: Fotobanka stock.xchng, Csongor Varga

Podle mluvčího RWE Martina Chalupského se pro opětovné zlevnění společnost rozhodla na základě celosvětového trendu poklesu cen zemního plynu.

„Trend postupného poklesu ceny na světových trzích se potvrdil a je stabilní, proto už můžeme rozhodnout o tom, že uděláme druhé zlevnění zemního plynu v letošním roce,“ uvedl mluvčí RWE Martin Chalupský s tím, že plyn by měl odběratelům zlevnit v květnu.

Konkrétní ceníky představí RWE nejpozději na začátku dubna. Díky přebytku plynu zlevňují i další společnosti. Novinky v polovině března představí třeba Pražská plynárenská.

„Rodina, která využívá zemní plyn v bytě k topení, ohřevu vody a vaření, může ušetřit až pět tisíc ročně,“ říká mluvčí Miroslav Vránek.

Už od března – o sedm procent – zlevnily také Moravské naftové doly a zlevnění nevylučuje ani ČEZ.

Alžběta Havlová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme