Spolkový sněm schválil druhý úvěrový balík pro Řecko

Německý parlament odhlasoval většinou hlasů druhý záchranný balík pro Řecko. Jde o pomoc ve výši 130 miliard eur. Ještě před hlasování ve vládním prohlášení kancléřka Merkelová podpořila finanční pomoc Řecku. Současnou krizi eurozóny označila za nejtěžší zkoušku v historii Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spolkový sněm v Berlíně

Spolkový sněm v Berlíně | Foto: Klára Stejskalová | Zdroj: Český rozhlas

Pomoc Řecku přislíbilo v Bundestagu 496 poslanců jak z koalice, tak z opozice. Devadesát bylo proti a pět se hlasování zdrželo.

Rozhodování poslanců předcházelo vystoupení kancléřky Angely Merkelové, která prohlásila, že naděje na rychlé řešení současné krize neexistuje.

Spolková vláda ale udělá podle kancléřky vše pro to, aby Evropy vyšla z krize úspěšně. Nechat Řecko zbankrotovat není podle Merkelové řešení, protože si nikdo neumí představit následky, jaké by to přineslo.

Německá veřejnost je o poznání skeptičtější. Dvě třetiny lidí si myslí, že země se bankrotu nevyhne.

O víkendu se postaral o rozruch německý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich, jenž jako první z ministrů německé vlády naznačil, že Řecko by udělalo lépe, kdyby eurozónu opustilo.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme