Tisíce klientů Českého Telecomu se cítí podvedeny

Zákazníci, kteří používají program Home mini, totiž nemohou od 1.července využívat služeb konkurenčního operátora. Tuto možnost nabídne obecně telekomunikační zákon. Podle předsedy Českého telekomunikačního úřadu Davida Stádníka ale Telecom klienty nepoškozuje, protože zmiňované omezení u programu Home mini zvěřejnil v ceníku vnitrostátních telekomunikačních služeb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefon

telefon | Foto: Jan Rosenauer

"Samozřejmě záleží na každém občanovi, repektive uživateli, aby se rozhodl zda využije tento dotovaný v uvozovkách sociální tarif, nebo zda raději použije jiný tarif, který tuto službu umožní. To znamená vybrat si pak jiného operátora," uvedl pro Český rozhlas 1 - Radiožurnál předseda Českého telekomunikačního úřadu David Stádník.

Přehrát

00:00 / 00:00

D.Stádník: Telecom zákazníky nepoškodil

Český telekomunikační úřad se tedy domnívá, že Český telecom svého postavení na trhu nezneužil a klienty nepoškodil. U svého programu s nejnižším paušálem Home Mini nemusí nabízet zákazníkům službu konkurenčního operátora, protože toto omezení zveřejnil jako jednu z podmínek pro tento balíček.

Telecom má podle telekomunikačního zákona pouze povinnost v polovině letošního roku zavést ve své síti volbu operátora tak, aby byla technicky dostupná na všech telefonech, nikoliv poskytnout službu všem klientům bez ohledu na cenový program.

Český Telecom v bodě 12 podmínek svého ceníku vylučuje z možnosti přepojení na jiného operátora zákazníky využívající cenový program Home Mini. Ten využívá přes 300.000 ze zhruba 3,8 miliónu klientů Telecomu. Klient, který využívá program Mini, bude mít volbu operátora zablokovánu a přístup k ní získá až po přechodu na cenový program s vyšším paušálem.

Kvůli únorovému zdražení zrušilo telefonní linku přibližně 50.000 zákazníků Českého Telecomu. Dalších 320.000 klientů se přehlásilo na jiný cenový program.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme