Ve Spojených státech roste nezaměstnanost

Nezaměstnanost začala v Americe v květnu zase mírně stoupat. Podle ekonomů to naznačuje, že je hospodářské oživení slabší, než se předpokládalo. Světové burzy reagovaly prudkým propadem cen akcií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama na summitu o jaderné bezpečnosti v Soulu

Americký prezident Barack Obama na summitu o jaderné bezpečnosti v Soulu | Zdroj: Reuters

Naše ekonomika roste, ale ne tak rychle, jak bychom potřebovali, prohlásil prezident Obama v reakci na nové údaje o počtu Američanů bez práce.

Politický problém je pro něj v tom, že se jeho vysvětlení opakuje, volby se blíží a Američané jsou skeptičtí, že se něco v dohledné době změní.

Počet nezaměstnaných ve Spojených státech sice podle oficiálních statistik stoupl jen o jednu desetinu procenta: z 8,1 na na 8,2 %. Podle neoficiálních odhadů je nezaměstnanost znatelně horší a vláda Baracka Obamy není schopná ji dlouhodobě výrazně snížit.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme