Režisér Masaryka dotočil film o vile Tugendhat. Ve Skleněném pokoji se objeví Roden i Carice van Houtenová

Devět let trvalo, než padla poslední klapka filmu Skleněný pokoj režiséra Julia Ševčíka. Filmové drama o událostech 20. století a vzniku brněnské vily Tugendhat vzniklo podle románové předlohy britského spisovatele Simona Mawera.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Evropskou tvorbu mám rád a dávám jí obecně přednost před tou americkou. Viděl jsem i některé klasické české filmy, takže se nebojím toho, že by film Skleněný pokoj vznikl právě u vás,“ prohlásil Simon Mawer před třemi lety, když byl v Brně u vzniku divadelní hry Skleněný pokoj.

Český film bude po letech soutěžit na festivalu v Locarnu. Tvůrci jím upozorňují na bezdůvodné násilí

Číst článek

Natáčení filmu režiséra Julia Ševčíka si taky nenechal ujít. „Velmi příjemně nás překvapil, že přijel na natáčení do Brna,“ říká pro Radiožurnál producent filmu Rudolf Biermann.

Realizaci filmu prodlužovala například podmínka, že se musí točit v angličtině. Ve filmu si ale i proto zahraje Carice van Houtenová, herečka známá jako Rudá kněžka ze seriálu Hra o trůny, nebo dánského herce Claese Banga, kterého diváci mohli vidět v satiře Čtverec, nejlepším evropském snímku loňského roku.

Z českých herců do Skleněného pokoje režisér obsadil Karla Rodena, Janu Plodkovou nebo Karla Dobrého.

Premiéra filmu by měla být na jaře příštího roku.

Regina Prouzová-Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme