Český slavík bez překvapení: 42. slavík pro Gotta, 20. pro Bílou. Ortel skončil na druhém místě

Českého slavíka v kategorii zpěváků získal po dvaačtyřicáté Karel Gott, druhý skončil Michal David. Na třetím místě je Tomáš Ortel. Cenu pro zpěvačku už podvacáté získala Lucie Bílá, která se s 41 302 hlasy stala i Absolutním slavíkem. Za ní se mezi zpěvačkami umístila Ewa Farna a Lucie Vondráčková. Nejoblíbenější kapelou se pak podvanácté stala skupina Kabát. Druhé místo obsadila kontroverzní skupina Ortel a třetí místo Chinaski.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 22:29 25. 11. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Bílá a Karel Gott na předávání ceny Český slavík v listopadu 2017

Lucie Bílá a Karel Gott na předávání ceny Český slavík v listopadu 2017 | Foto: ČTK | Zdroj: koláž ČRo

Karel Gott v Hudebním divadle Karlín převzal cenu osobně. Předala mu ji oceněná zpěvačka Lucie Bílá, která se záhy stala absolutní vítězkou ankety.

Lucie Bílá se přidala k Ježíškovým vnoučatům. Darovala peníze na koupi elektrických vozíků

Číst článek

Zatímco Bílá obhájila mezi zpěvačkami loňské prvenství, Farna a Vondráčková si vyměnily místa z minulého ročníku soutěže popularity.

Mezi finálovou šesticí byla ještě Věra Špinarová, která letos zemřela, Monika Absolonová a Anna K. Lucie Bílá v soutěži Český slavík už dvacetkrát zvítězila, navíc nasbírala ještě dvě stříbrné příčky.

Mimořádnou cenu Slavíka pro výjimečnou osobnost získala zpěvačka Marta Kubišová, která nedávno ukončila kariéru. Vysloužila si aplaus vestoje.

Za Kabátem Ortel

Nejoblíbenější skupinou v anketě Český slavík se podvanácté stala skupina Kabát, která obhájila své loňské vítězství.

Fanoušci Ortelu porušili pravidla Českého slavíka. Na Facebooku založili stránku na získávání hlasů

Číst článek

Ocenění si v hudebním divadle Karlín v Praze převzali pouze muzikanti z Kabátu. Členové Ortelu ani Chinaski nedorazili. Z Chinaski odcházejí čtyři hudebníci a kapela bude hrát od ledna v nové sestavě.

Kapela Ortel, které kritici vyčítají xenofobní texty namířené proti menšinám, se v loňském 51. ročníku také stala druhou nejpopulárnější skupinou. Třetí místo letos obhájila i skupina Chinaski. Mezi finálovou šesticí byly ještě skupiny Dymytry, Kryštof a Slza.

Sobotní slavnostní večer v Hudebním divadle Karlín moderoval herec a režisér Ondřej Sokol. Zájemci mohli v hudební anketě hlasovat od 3. října do 19. listopadu. Loni do ankety lidé zaslali téměř 110 000 hlasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme