Smetanova Litomyšl připravila letos novinku. Zahrady, do kterých se nemusí v šatech ani obleku

Letošní 59. ročník festivalu Smetanova Litomyšl nabídne 36 pořadů, většina z nich se odehraje přímo na zámeckém nádvoří, další pak v kostelích nebo v Piaristickém chrámu. Pro tento rok ale připravili pořadatelé i jednu novinku. Po tři víkendy a také na samém konci festivalu hudba oživí i Klášterní zahrady. Koncerty si tam lze užít bez smokingu a večerních šatů.

Litomyšl Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smetanova Litomyšl

Smetanova Litomyšl | Foto: Smetanova Litomyšl

„Prostor tady na to je. Vejde se sem hodně lidí, je tady pohodička, někdo si může sundat boty, někdo může tancovat, podle toho, jak chce," říká Jana Sedláčková z Litomyšle.
Festival sice pravidelně navštěvuje, ale ne na všechno se jí podařilo sehnat vstupenky. „Právě proto, že jsme nesehnali lístky, těšíme se, že se na některé věci podíváme tady v Klášterkách."

Projekce ale nejsou to jediné, co se v zahradách bude dít. „Je to opravdu festival mnoha žánrů. Bude tady hudba klasická, ale také jazz, folk nebo úplný pop, dokonce youtubeři. Projekce jsou spíše večer a budeme promítat pořady, které byly na festivalu v Litomyšli v minulých letech," říká Jan Pikna, ředitel festivalu Smetanova Litomyšl.

V zahradách jsou lehátka, sedací pytle a návštěvníci si mohou přinést svou deku i s piknikovým košíkem. Festivalové zahrady mají jednou velkou výhodu – můžete sem přijít kdykoliv. Navíc nepotřebujete ani večerní šaty, ani oblek. A nepotřebujete ani vstupenku. Festival v Klášterních zahradách čeká na návštěvníky po tři víkendy a o svátcích na začátku července.

Závislý je ale na počasí. „Počítáme s tím, že nám celý měsíc nemůže vydržet krásné počasí, takže se některé pořady asi posunou, nebo zruší," říká Jan Pikna. Doporučuje proto sledovat stránky www.digitalnismetanka.cz, kde se program aktualizuje.

Naděžda Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme