Koncert U2 v Berlíně musel krátce po začátku skončit. Bono ztratil hlas

Irská rocková kapela U2 musela krátce po začátku zrušit svůj sobotní koncert v Berlíně. Po odehrání tří písní zpěvák skupiny Bono přišel o hlas. Do Česka skupina v rámci svého evropského turné nepřijede.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Člen kapely U2 kytarista Bono. Kapela začíná turné k 30. výročí natočení desky The Joshua Tree.

Za více než 40 let existence U2 prodali přes 100 milionů desek, z nichž za nejlepší jsou považovány The Joshua Tree z roku 1987 a Achtung Baby z roku 1991. | Foto: U2start (Flickr.com, CC BY 2.0)

Bono ztratil hlas při písni Red Flag Day. Následovala 40minutová přestávka, po které byl koncert zrušen. Další koncert skupiny v Německu se má uskutečnit v úterý, kdy mají U2 zahrát v Kolíně nad Rýnem.

U2 je nyní v Německu v rámci svého turné U2: THE eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour 2018. Kromě Berlína, kde měla skupina jeden koncert již v pátek, má v Německu příští týden vystoupit v Kolíně nad Rýnem a na počátku října v Hamburku.

Globální fenomén

Za více než 40 let existence U2 prodali přes 100 milionů desek, z nichž za nejlepší jsou považovány The Joshua Tree z roku 1987 a Achtung Baby z roku 1991. Mnohé písně U2 se vyjadřují k politickým, společenským nebo náboženským problémům a členové kapely, zvláště pak její frontman Bono, jsou aktivními podporovateli lidských práv.

Globálním fenoménem se skupina stala v roce 1985 i díky vystoupení na obrovském koncertu Live Aid na podporu boje s hladomorem, který tehdy propukl v Etiopii. Koncert, který se konal souběžně na několika stadionech, sledovalo díky živému přenosu asi 1,5 miliardy lidí ze stovky zemí světa.

V Praze kapela U2 vystoupila poprvé a zatím naposledy v srpnu 1997. Na Strahov tehdy dorazilo 70 000 až 80 000 diváků, což z akce učinilo jeden z nejvíce navštívených koncertů v Česku vůbec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme