Veřejné rozloučení se Šafránkovou proběhne 25. června v kostele na Spořilově

Veřejné rozloučení s herečkou Libuší Šafránkovou, která zemřela minulý týden ve věku 68 let, bude 25. června dopoledne v kostele sv. Anežky v Praze na Spořilově. Pohřeb se uskuteční odpoledne v kruhu rodiny a blízkých přátel. Na prostranství u kostela bude mít veřejnost možnost pohřeb sledovat na velkoplošných obrazovkách. V pondělí o tom s odkazem na syna herečky Josefa Abrháma mladšího informovala mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libuše Šafránková

Libuše Šafránková na archivní fotografii | Zdroj: Profimedia

„Maminka si nepotrpěla na velkou pozornost a cenila si soukromí. Vím ale, že by určitě stála o to, aby ti, kteří ji měli rádi, měli možnost se s ní rozloučit na místě, kam ráda přes 30 let chodila,“ uvedl k volbě místa a charakteru posledního rozloučení syn herečky.

Zádušní mše a uložení na hřbitově se uskuteční o týden později 2. července v jejích rodných Šlapanicích u Brna.

Tři oříšky pro Popelku, Kolja nebo Báječná léta pod psa. Sedm zásadních rolí Libuše Šafránkové

Číst článek

„Od náhlého odchodu maminky Libuše Šafránkové celé naší rodině přichází nespočet soustrastných zpráv a dopisů. Žel není v našich silách poděkovat každému zvlášť. Proto bych chtěl všem, kteří si na maminku vzpomněli, co nejupřímněji touto cestou poděkovat. Naše rodina prožívá toto nelehké období velmi bolestně a všechna vaše slova účasti jsou pro nás silnou podporou,“ uvedl Abrhám mladší.

Doplnil, že přesnější informace zveřejní rodina v nejbližších dnech, a požádal všechny o ohleduplnost k soukromí rodiny.

Oblíbená herečka Libuše Šafránková, známá například jako filmová Popelka, zemřela 9. června. Ztvárnila mnoho filmových i divadelních rolí, zejména v pražském Činoherním klubu. S láskou, obdivem a úctou na ni vzpomínají herečtí kolegové i filmoví a divadelní režiséři.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme