Finále seriálu Hra o trůny trhalo rekordy. HBO hlásí, že ho sledovalo přes 19 milionů lidí

Šestou a poslední epizodu osmé řady výpravné fantasy série Hra o trůny si v televizi HBO pustilo 13,6 milionu diváků. Když se sečte sledovanost televizního vysílání s platformami HBO Go a HBO NOW, tak si závěrečný díl Hry o trůny nenechalo ujít 19,3 milionu lidí. Finále populárního seriálu tím překonalo dosavadní rekord televize, kterou s 13,4 milionu držela od roku 2002 Rodina Sopránů, napsal server Variety.

Video Západozemí Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Posledních šest epizod patřilo k nejsledovanějším z celé ságy, kterou začalo HBO vysílat v roce 2011. Jen předposlední epizoda přilákala podle Variety 18,4 milionu diváků (po zohlednění odloženého sledování).

Jak připomíná server Hollywood Reporter, finále Hry o trůny bylo minulý týden ale až druhým v televizi nejsledovanějším zakončením divácky oblíbeného seriálu.

První příčku totiž obsadil s více než 18 miliony diváků (v rámci televizního vysílání) sitcom Teorie velkého třesku. Jeho vysílatel, americká stanice CBS, není na rozdíl od HBO placeným kanálem.

Výpravný fantasy seriál Hra o trůny vznikl podle bestsellerové knižní předlohy George R. R. Martina. Sledoval vzestup a pád několika rodin ze Sedmi království Západozemí, které se vzájemně utkávají o moc, již představuje Železný trůn.

Závěrečná řada seriálu se začala natáčet v roce 2017 s rekordním rozpočtem 90 milionů dolarů, tedy téměř dvě miliardy korun. Stala se tak vůbec nejnákladnějším televizním projektem.

Kritiky oceňovaný seriál získal celkem 38 televizních cen Emmy. A to navzdory výhradám odpůrců, jimž vadí zejména zobrazování násilí a otevřené sexuální scény.

Ač byla poslední řada nejsledovanější, patřila i k nejkritizovanějším. Část diváků tvůrcům vyčítá uspěchaný scénář a špatné dialogy. Petice za přetočení posledních šesti epizod seriálu nasbírala na serveru Change.org přes milion a čtvrt podpisů.

kro, gak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme