V Osově vybuchl balíček s nástražným systémem, poslal ho muž ze Stodůlek

Výbuch ve firmě Albixon v Osově na Berounsku způsobil balíček s nástražným systémem. Dnes to potvrdila policie. Byl adresován provoznímu řediteli firmy, který balík otevřel a po výbuchu zemřel. Těžce zraněná byla také recepční.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muže, který poslal do Albixonu balíček s nástražným systémem, zachytily kamery v objektu pošty

Muže, který poslal do Albixonu balíček s nástražným systémem, zachytily kamery v objektu pošty | Zdroj: ČTK

„Výbuch způsobil nástražný výbušný systém, který byl do firmy doručen ve formě balíčku již o den dříve v úterý 16. ledna.“

„Byl adresován konkrétní osobě, a to provoznímu řediteli, který následujícího dne, to znamená včera, balíček v uvedenou dobu otevřel, došlo k iniciaci a výbuchu,“ popsal vedoucí kriminálního odboru středočeské policie Michal Mazánek.

Balík byl podán na poště v Praze 5 - Stodůlkách. Policie má také popis muže, který ho tam přinesl. Na poště ho zachytily kamery.

„Jednalo se o muže ve věku 40 až 50 let, přibližně 175 centimetrů vysokého, zavalitější postavy. Byl oblečen do kožené čepice, která připomíná leteckou kuklu, měl na očích tmavé brýle a měl koženou bundu,“ dodal Mazánek.

Po pachateli, kterému za obecné ohrožení hrozí až výjimečný trest, pátrá policie. Podle vedení Albixonu by útok mohl souviset s mužovými podnikatelskými aktivitami mimo firmu. Česká pošta v souvislosti s balíčkovou bombou žádná bezpečnostní opatření nepřipravuje.

Policejní identikit muže, který balíček s nástražným systémem podal na poště v pražských Stodůlkách | Foto: ČTK

Osov na Berounsku

Petr Kološ, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme