Lounští kriminalisté objasnili loňské loupežné přepadení banky v Žatci

Kriminalisté z Loun objasnili přepadení žatecké Komerční banky. 39letý muž, maskovaný do šály a slunečních brýlí, si z ní koncem loňského listopadu odnesl několik tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR. Ilustrační foto

Policie ČR. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Na stopu přivedla policii média, která zveřejnila záznam loupeže.

„Velkou úlohu sehrála výzva, která byla dána do médií. Lidé, kteří se na výzvu přihlásili, opravdu přinášeli informace, které když jsme si poskládali, tak jsme si z toho prostě vyprofilovali člověka,“ vysvětluje kriminalista Pavel Kuchynka.

Zloděj může odejít od soudu až s desetiletým trestem vězení. Jakou částku z banky odcizil, zatím policie nechtěla prozradit.

Lounským kriminalistům teď zbývá dořešit téměř polovina loňských loupeží. Celkem jich řešili 25, tedy o šest více než v roce 2012. V 15 případech už se podařilo najít pachatele, na zbylých kriminalisté stále pracují.

„Převážná část jsou loupeže pouliční. Patřila do nich v loňském roce i série přepadení tří heren, kde byl pachatel posléze zadržen,“ přibližuje šéf lounských policistů Vladimír Pešek.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme