Jízdu v boulích ovládly sestry, na ZOH triumfovali sourozenci posedmé

Při ženské jízdě v boulích byly nejvíce vidět tři kanadské sestry Dufourovy-Lapointeovy. Maxime skončila dvanáctá, Chloe druhá a Justine celý závod vyhrála. V cílovém prostoru se tak mohla odehrát rodinná oslava.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sestry Justine a Chloe Dufourovy-Lapointeovy obsadily první dvě místa v jízdě v boulích

Sestry Justine a Chloe Dufourovy-Lapointeovy obsadily první dvě místa v jízdě v boulích | Zdroj: Reuters

Nejmladší Justine je kromě skvělé lyžařky také výbornou herečkou. Po svém vítězství rozdala devatenáctiletá Kanaďanka deset rozjuchaných rozhovorů. Milých, ale dost afektovaných. Sladké úsměvy kouzlila do kamer jako přes kopírák a jásala na požádání.

Na stupních vítězů se Justine mohla v podobném duchu obejmout se svou o tři roky starší sestrou Chloe. A to není všechno, radovat se s nimi a také jim trochu závidět mohla ještě nejstarší ze boulařských sester Maxime, která v závodě skončila dvanáctá.

Přehrát

00:00 / 00:00

S kanadskými sestrami, které ovládly jízdu v boulích, i s Nikolou Sudovou, mluvil Jan Kaliba

„Nežárlíme na sebe. Odmalička jsme spolu vyrůstaly, učily se postupně lyžovat. Když se některé z nás něco povede, ostatní dvě jsou na ni hrdé. A v těžkých momentech se zase podporujeme,“ říká pro Český rozhlas prostřední a v Soči stříbrná Chloe Dufourová-Lapointová.

Ta se ale, stejně jako nejstarší Maxime, musí připravit na to, že s nejmladší Justine, která má před sebou ještě nejvíce závodních roků, budou soupeřit a často prohrávat až do konce kariéry.

„Všechny jsme jiné, ale všechny jsme soutěživé, agresivní a vždycky jsme byly bojovnice. Nevím, proč zrovna já jako nejmladší jsem nejlepší. Mám v sobě prostě tygra. Moje sestry sice taky, ale ten můj je asi o něco větší,“ říká vítězná Justine.

Boulařka Sudová do superfinále neprošla, skončila devátá

Číst článek

„Jezdí dobře a já si myslím, že je to velká výhoda toho, že jsou tři. Protože jako jsou všechny tři dobré, tak se navzájem strašně předbíhají a hecují tak, že všechny tři stoupají,“ všímá si česká reprezentantka v jízdě v boulích Nikola Sudová.

„Mají společné tréninky. Občas ponorka musí fungovat a ve sportu se navzájem podporují a chtějí se předbíhat,“ říká Sudová, která ví, o čem mluví, protože léta trénovala a závodila také po boku sestry Šárky.

A Justine Dufourová-Lapointová dává Nikole Sudové zapravdu. „Je důležité mít sestry kolem sebe. Když jsme spolu, tak máme všechno. Bavíme se, svým sestrám můžu ve všem věřit a zažíváme tolik pěkných momentů, že si to bez nich vůbec nedovedu představit,“ říká olympijská vítězka.

Zdá se, že vzájemná podpora příbuzných funguje, první dvě místa v olympijském závodě obsadili sourozenci už posedmé v historii.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme