Ve středních Čechách je bez práce rekordní počet lidí - 65 tisíc

Míra nezaměstnanosti ve Středočeském kraji v lednu dosáhla rekordních 7,3 procenta. Oproti prosinci stoupla téměř o půl procentního bodu. Bez práce je tak skoro 65 tisíc lidí, nejvíc v historii kraje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Na nárůst počtu lidí evidovaných na úřadech práce má největší vliv přerušení sezónních prací a také ukončení pracovních poměrů na dobu určitou.

Nejvyšší nezaměstnanost v rámci regionu byla v lednu na Příbramsku, Kolínsku a Kutnohorsku. Nejnižší naopak tradičně v prstenci okolo Prahy.

Nejhorším obdobím v historii prochází trh práce v celé České republice. Podíl lidí bez práce v lednu dosáhl rekordního čísla 629 274, míra nezaměstnanosti se podle ministerstva práce a sociálních věcí zvýšila na 8,6 procenta. V lednu na úřadech práce přibylo 80 tisíc lidí.

Z regionálního pohledu je nejhorší situace v okresech Bruntál, kde dosahuje nezaměstnanost 15 procent, dále Jeseník, Most a Ústí nad Labem. Nejnižší nezaměstnanost je v okrese Praha-východ, a to 3,6 procenta.

Nezaměstnanost v Česku dosáhla nového maxima, bez práce je 630 tisíc lidí

Číst článek

A.Rokosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme