Mladý recidivista ujíždějící před policií způsobil v centru Prahy vážnou nehodu

Dopravu v centru Prahy dočasně ochromila vážná nehoda policejních aut s kradeným vozem. Policie honila mladého recidivistu od jižní spojky až na Karlovo náměstí, kde se jedno z policejních aut s vozem pachatele srazilo. Při tom se těžce zranili dva policisté. Další hlídka pak pachateli zatarasila cestu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní honička v centru Prahy skončila vážnou nehodou

Policejní honička v centru Prahy skončila vážnou nehodou | Zdroj: ČTK

„Na Karlově náměstí již byl vytvořen zátaras z dalšího policejního vozidla, do kterého řidič ujíždějícího vozidla čelně narazil. Pachatele máme zadrženého. Na místě došlo ke středně těžkému a těžkému zranění policistů,“ potvrdila mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

V jednom z policejních aut seděl i Martin Škuthan, který vyvázl s lehkým zraněním. „Projížděl ve směru z tramvajové zastávky. Viděl jsem jenom, jak před námi vylétlo vozidlo hlídky cizinecké policie. To zmizelo v prachu. My jsme v podstatě proti viděli vozidlo, které se řítí na nás, proto jsme se mu rozhodli zablokovat cestu,“ popsal policista.

Kradený vůz řídil 25letý mladík, který v minulosti už několikrát pobýval za mřížemi. Při nehodě se lehce zranil a momentálně zůstává v péči lékařů. Policie ho tedy zatím nevyslechla.

Nehoda zablokovala dopravu na Karlově náměstí ve směru od Národní třídy, problémy tedy byly i na magistrále. Stály také tramvaje přijíždějící z ulic Lazarská a Spálená. Linky 3, 6, 18, 22 a 24 byly odkloněny do Myslíkovy ulice a na Rašínovo nábřeží. Provoz byl obnoven krátce před 14. hodinou.

Věra Pfeifferová, Veronika Neprašová, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme