Pět Jacksonových fanoušků dostane odškodnění za jeho smrt, lékař Murray zaplatí každému euro

Soud ve francouzském městě Orléans rozhodl, že smrt Michaela Jacksona způsobila pěti jeho fanouškům psychickou újmu. Osobní lékař slavného zpěváka Conrad Murray, který na Jacksonově smrti nese vinu, musí zaplatit každé z obětí jedno euro. Je to zřejmě vůbec poprvé, co soud utrpení způsobené smrtí popové hvězdy právně kvalifikoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékař Conrad Murray je zodpovědný za smrt Michaela Jacksona

Lékař Conrad Murray je zodpovědný za smrt Michaela Jacksona | Zdroj: Reuters

Žalobu na lékaře Conrada Murraye podalo třicet lidí. Smrt Michaela Jacksona, za kterou je lékař zodpovědný, jim způsobila psychickou újmu. Nebyli mezi nimi jen Francouzi, ale i Švýcaři nebo Belgičané.

U soudu předložili lékařské zprávy a dokonce i svědectví svých blízkých, kteří jim potvrdili, že byli v těžké depresi. Soud rozhodl, že odškodnění dostane pět z nich. Lékař Murray musí každému z nich zaplatit jedno euro.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rozsudku informoval zpravodaj ČRo Jan Šmíd

Lidé, kteří žalobu podali, jsou sdruženi v organizaci Přátelé Michaela Jacksona, kterou vede Miriam Walterová. Ta je z rozhodnutí soudu nadšená.

Řada soudních znalců si klepe na čelo a žasnou nad rozhodnutím. Jednak si pokládají otázku, proč jedno euro a proč právě těchto pět lidí. Z legrace naznačují, že tato pětice by měla předložit zprávu o svém duševním stavu, zda jsou psychicky v pořádku.

Michael Jackson má ve Francii stále mnoho příznivců. Scházejí se a pořádají vzpomínkové akce.

Posledním cílem organizace Přátelé Michaela Jacksona je návštěva místa zpěvákova posledního odpočinku. To se nachází na hřbitově Forrest Lawn v Glendale, poblíž Los Angeles. Je ale soukromý. Proto požádali všechny možné úřady o povolení. Mezitím šetří a jsou okamžitě připraveni odjet na místo, kde jejich idol odpočívá.

Michael Jackson zemřel 25. června 2009 ve věku 50 let na selhání srdce. Zpěvák zkolaboval doma, kde se ho pokoušel oživovat jeho osobní lékař Conrad Murray.

Jan Šmíd, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme