Ve dvou problémových lokalitách Rychnovska bude sloužit více policistů

Dvě oddělení na Rychnovsku mají méně policistů, než by bylo potřeba – Týniště nad Orlicí a Rokytnice v Orlických horách. V Rokytnici také objasnili nejméně trestných činů v regionu. V obou městech by proto ještě letos měli do služby nastoupit noví policisté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rokytnice v Orlických horách, kde působila sovětská motostřelecká divize

Rokytnice v Orlických horách, kde působila sovětská motostřelecká divize | Foto: Petra Benešová

„Rokytnice to má složitější v tom, že je to obvodní oddělení, kde je poměrně rozsáhlé rekreační území s větším množstvím rekreačních objektů,“ vysvětluje Vladimír Vlach z rychnovské policie.

V Týništi nad Orlicí zase rychle stoupá počet kriminálních činů. Podle vedoucího rychnovské policie Zdeňka Hlaváčka za tím může být dlouhodobý podstav policistů ve městě. Letos by proto tamní služebnu měli doplnit dva policisté.

„Týniště nad Orlicí je obvodní oddělení, které je nejdále od Rychnova a sousedí s několika okresy, pachatelé tam třeba dojíždí. Na Týnišťsku je vysoká nezaměstnanost a i to se myslím projevuje v nápadu trestné činnosti,“ říká šéf rychnovské policie Hlaváček.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme