Začala soutěž dvojbobů, Češi jsou ve třetí desítce

V sáňkařském areálu začali svou soutěž bobisté. Do soutěže dvojbobů zasáhla i česká dvojice Jan Vrba, Michal Vacek. Po dvou jízdách jsou Češi 24., vedou domácí Rusové Zubkov a Vojevoda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Zubkov a Alexej Vojevoda z Ruska vedou po dvou jízdách soutěž dvojbobů

Alexandr Zubkov a Alexej Vojevoda z Ruska vedou po dvou jízdách soutěž dvojbobů | Zdroj: ČTK

První jízdu v ledovém korytu absolvovala česká posádka v čase 57,72 sekundy a zařadila se na čtyřiadvacáté místo. Ve druhé jízdě si Vrba s Vackem o tři setiny pohoršili. V pořadí jízdy ale skončili o jedno místo lépe a méně také ztratili na vedoucí posádku.

Tou je jeden ze dvou ruských dvojbobů v soutěži. Alexandr Zubkov a Alexej Vojevoda vyhráli obě jízdy a vedou před posádkami Švýcarska a Spojených států. Dvojbob Jamajky naplňuje olympijské heslo a je poslední.

USA po první jízdě útočily na dva cenné kovy, jejich druhé posádce řízené Corym Butnerem se ale nepovedla druhá jízda a šestnáctý nejrychlejší čas je odsunul na začátek druhé desítky průběžného pořadí.

O vítězích a olympijských medailistech se rozhodne ve zbylých dvou jízdách, které jsou na programu v pondělí odpoledne.

XXII. zimní olympijské hry:
Boby:
Muži, dvojboby - po 2. ze 4 jízd: 1. Zubkov, Vojevoda (Rus.) 1:52,82 (56,25+56,57), 2. Hefti, Baumann (Švýc.) -0,32 (56,46+56,68), 3. Holcomb, Langton (USA) -0,36 (56,34+56,84), ...24. Vrba, Vacek (ČR) -2,65 (57,72+57,75).

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny boby | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme