Policie obvinila muže ze smrti manželky a dcery v Egyptě, policie žádá vazbu

Moravskoslezští policisté obvinili Petra Kramného z vraždy jeho manželky a dcery, které zemřely v létě v egyptské Hurghádě. Dozorující státní zástupce Vít Legerský zvažuje jeho vzetí do vazby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotel Titanic Palace, kde byla rodina ubytována

Hotel Titanic Palace, kde byla rodina ubytována | Foto: Titanic Palace

Šestatřicetiletá žena s osmiletou dcerou byly podle policie otráveny. Kramný kvůli podezření egyptské policie nemohl opustit zemi do konce října. Nesměl ani na jejich pohřeb v srpnu.

Vinu na jejich smrti ale popírá. „Opravdu já mám svědomí čisté. Já jsem svou ženu ani dceru nezabil. Neměl jsem k tomu jediný důvod,“ říkal Kramný v létě novinářům.

Přehrát

00:00 / 00:00

O případu z egyptské Hurgady mluvil ve vysílání reportér Martin Karlík. Připomněl i to, jak se Kramný před novináři hájil

„Já jsem tady přišel o smysl svého zbytku života. Nevím, co budu dělat dál,“ dodal tehdy Kramný.

Podle informací bulvárního tisku si mezitím našel novou přítelkyni, chodil ale na hrob ženy a dcery.

Čeští kriminalisté na případu pracovali sedm měsíců, pitvu ale provedli jejich egyptští kolegové. V případě odsouzení hrozí obviněnému až výjimečný trest.

K obvinění vedly především důkazy získané v Česku. „V hlavním směru jsou to podklady, které shromáždila česká policie. V určitých fázích spolupracujete i s českou policií,“ řekl krajský policejní ředitel z Moravskoslezského kraje Tomáš Kužel.

Spolupráci s egyptskými policisty nechtěl blíž specifikovat, bez komentáře ponechal i to, zda byli do Egypta vyslaní nějací čeští policisté.

Ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Tomáš Kužel převzal značku Ethnic Friendly | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Kramného manželka a jejich osmiletá dcera zemřely 30. července v pokoji hotelu Titanic Palace v Hurghadě, kde byla rodina z Karviné ubytována. Jejich smrt ohlásil právě Kramný, který uvedl, že všichni tři trpěli střevními a žaludečními problémy.

Možnou verzi o otravě z jídla ale poté zpochybnil ředitel nemocnice v Hurgadě. V českých médiích řekl, že obě mrtvé měly žaludky rozleptané silným jedem.

Martin Knitl, Jana Vondráčková, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme