Za přecházení kolejí dostalo na čáslavském nádraží pokutu více než 80 lidí

Policisté začali pokutovat cestující, kteří na nádraží v Čáslavi porušují zákaz přecházení přes koleje. Za jediný den rozdali přes 80 pokut. Desítky cestujících si přes trať denně zkracují cestu z městského na sousední hlavní nádraží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto)

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Policisté zatím za přestupek vyměřují symbolické stokorunové pokuty, v budoucnu ale hodlají přitvrdit.

S podobnými bezpečnostními akcemi chce policie určitě pokračovat. Na kolejích nebo v bezprostředním okolí nádraží totiž už několik lidí zemřelo.

„Za posledních pět let můžeme dokladovat zhruba čtyři případy, z nichž minimálně polovina je hazardem díky železnici, zbylá půlka, dva případy, jsou charakteru sebevražedného,“ potvrdil vedoucí čáslavského obvodního oddělení Lubomír Vilímek.

Cestující, kteří dostali během policejní kontroly pokutu, hledali různé výmluvy, proč namísto přechodové lávky zvolili nebezpečné kolejiště.

„Hrozně tam fouká a někteří lidé mají hrůzu z výšky. Já se třeba sama bojím výšky, takže je to nepříjemné,“ vysvětlovala mladá žena.

„Moje mamka je starší osoba a ta by to nezvládla. Bolí ji záda, táhne s sebou tašky. Ta lávka je dole jakoby průhledná, tak to některým osobám dělá problémy. Věřím, že my mladí to zvládneme, ale někomu to může dělat opravdu velké problémy,“ dodala další.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme