Startuje fotbalové jaro, Plzeň ztrácí pět bodů na vedoucí Spartu

Zápasem na pražské Julisce, ve kterém Dukla přivítá Teplice, odstartuje jarní část fotbalové Gambrinus ligy. Nejvyšší domácí soutěž ale bude žít hlavně soubojem Sparty a Plzně o mistrovský titul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty Roman Bednář (vlevo) a Bořek Dočkal

Fotbalisté Sparty Roman Bednář (vlevo) a Bořek Dočkal | Zdroj: ČTK

Pět bodů není zase tak moc, přesto sparťané za poslední čtyři roky necítili větší šanci než právě teď. Vítězslav Lavička, zdá se, našel optimální sestavu. Fotbalisté zatím hrají dlouhodobě bez velkých výkonnostních výkyvů, a hlavně od samého začátku nemusejí tříštit síly, protože evropské poháry opustili hned v předkole.

Ano, na Letné už zažili tři jarní konce bez mistrovského titulu v řadě, což nezní zrovna povzbudivě, ale tentokrát vše nasvědčuje tomu, že by se mohli radovat. Ale vyprávějte to v Plzni, v táboře největších konkurentů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje fotbalové jaro, Plzeň ztrácí na Spartu pět bodů

„Nic nevzdáváme, pět bodů není zase až tak velký náskok,“ hlásí Tomáš Hořava, záložník Plzně, která má zřejmě jediná reálnou šanci Letenským konkurovat a v tomto případě pět bodů ztráty stáhnout.

Ale pozici může mít ztíženou změnou na trenérském postu a také náročným programem. Hlavně teď v úvodu jarní části, kdy ještě viktoriáni bojují ve vyřazovací část Evropské ligy, a kdy je kromě zápasů české nejvyšší soutěže čeká i daleká cesta do ukrajinského Doněcku.

„Bude důležité dobře zregenerovat. Máme hodně cestování, nejdříve Ostrava, potom na Ukrajinu. Ale jsme na to zvyklí, když budeme vyhrávat a hrát dobře, tak i regenerace bude pro nás jednodušší a lehčí. Bude záležet, jak zvládneme začátek. Ve třetím kole hrajeme na Spartě a od toho se bude všechno odvíjet,“ myslí si plzeňský záložník Tomáš Hořava.

Derby se Spartou čeká viktoriány už v neděli devátého března. Vše tak nasvědčuje tomu, že právě začátek jarní části může přinést zásadní rozuzlení v boji o titul.

Startuje vyřazovací část Ligy mistrů, Manchester City vyzve Barcelonu

Číst článek

„To asi nebude rozhodující, o titulu se bude rozhodovat až ke konci jako vždycky. Bude záležet na nás, jestli dokážeme stáhnout Spartu. Jestli oni zaváhají a my je dokážeme dohnat. Určitě se nebude rozhodovat v prvních třech kolech,“ říká ale útočník Plzně Stanislav Tecl.

Co je ale jisté, začátek jarní části určitě nerozřeší boj o záchranu. Zatímco bitva o titul se zřejmě zúžila na dostihy Sparty a Plzně, možného sestupu se mohou bát všechny týmy spodní části tabulky.

Vždyť mezi osmým a posledním šestnáctým místem je stejný odstup jako mezi nejlepšími dvěma celky Gambrinus ligy. Tedy pouhých pět bodů.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme