Ivo Viktor vylosoval v Nice do české skupiny Turky a radost z toho neměl

Koho si nepřáli, toho dostali. I tak by se dalo charakterizovat složení soupeřů v kvalifikační skupině českých fotbalistů pro EURO 2016. Přitom nácvik losování dopadl mnohem lépe. I to prozradil legendární brankář Ivo Viktor, který byl hostem slavnostního ceremoniálu v Nice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na losování kvalifikace EURA 2016 byli pozvání bývalí výborní gólmané - (zleva) Ivo Viktor, Hans Van Breuckelen, Jan Tomaszewski, Dino Zoff

Na losování kvalifikace EURA 2016 byli pozvání bývalí výborní gólmané - (zleva) Ivo Viktor, Hans Van Breuckelen, Jan Tomaszewski, Dino Zoff | Zdroj: ČTK

Koho si nepřáli, toho dostali, i tak by se dalo charakterizovat složení soupeřů v kvalifikační skupině českých fotbalistů pro EURO 2016, přitom nácvik losování dopadl mnohem lépe. I to prozradil legendární brankář Ivo Viktor, který byl hostem slavnostního ceremoniálu v Nice.

„Trénovali jsme to tady už od rána od osmi hodin, abychom to nezkazili. Otvírání míčků a tak. Trochu jsem si připadl jak v mateřské školce. Pak jsme to jednou přejeli naplno se vším všudy a tam jsme dopadli lépe, protože poslední skupina byla pětičlenná.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Losu se aktivně účastnil bývalý brankář Ivo Viktor

Byl jste nervózní?

Jsem nervózní vždycky, když mám vystoupit takhle někde před lidma. Na hřišti to tak nebylo. Nejsem hold ten správný typ “spíkra“.

Co to pro vás osobně znamená, že vás pořadatelé pozvali?

V minulosti tu byli někteří hráči z pole, třeba Panenka myslím. Teď to vzali přes brankáře, takže jsem dostal tu možnost. S některými lidmi tady jsem se musel i představit. Třeba Zoffa jsem poznal, ale u Van Breuckelena jsem si jistý nebyl, protože jsme proti sobě nikdy nehráli.

Kvalifikace ME 2016: Češi ve skupině A s Nizozemskem a Tureckem

Číst článek

Drželi jsme pohromadě ti z východního bloku – Tomaszewski a Dasajev. Trošku jsme pokecali, tam to bylo jednodušší, protože přestože se celý život učím řeči, tak mi angličtina a němčina moc nejde. Köpkeho jsem se ptal na Mayera. A byl tam i Rybár, který mi připomněl, že jsme spolu chytali za výběr světa v Barceloně v roce 1977.

Akorát to čekání. Ráno v osm jsme měli pohotovost a čekali jsme hodinu a tři čtvrtě po ostré zkoušce na začátek.

Může bývalému brankáři míček vypadnout z ruky?

To ne. (smích) Měli jsme jeden tréninkový, na kterém jsme si to mohli nacvičit. Není to těžký. Akorát s upocenýma rukama, když je člověk hodně nervózní, tak to neotevře. Je to jako kindervajíčko.

Cíl je postup! Neschovává se za těžký los kvalifikace EURO trenér Vrba

Číst článek

Když se ohlédnete za losem. Čeká nás těžká skupina? Vy jste nám vlastně vylosoval Turecko…

Bohužel. Je to silný. Ale i třetí má šanci postoupit buď přímo, nebo přes baráž, tím, že se tentokrát zúčastní 24 týmů, tak tam šance je. Na Islandu se hraje špatně, taky už jsme tam hráli. Hlavně je tam divný ten let. A i trochu to prostředí. Ale myslím, že je to hratelný stejně jako Kazachstán.

Los, při kterém týmy z třetího koše vybíral legendární český brankář Ivo Viktor, rozdělil účastníky do devíti skupin po šesti. Kvalifikace odstartuje 7. září a skončí 13. října příštího roku. Šampionát, na kterém se po rozšíření závěrečného turnaje poprvé představí 24 mužstev, se uskuteční ve Francii od 10. června do 10. července roku 2016.

Jan Šmíd, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme