V Novém Městě na Moravě leží v nemocnici muž otrávený metanolem, je v ohrožení života

Na Vysočině se objevil další případ otravy metanolem. V nemocnici v Novém Městě na Moravě leží v ohrožení života 58letý muž. Otravu už řeší policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nemocnici ošetřují muže, který se otrávil metylalkoholem

V nemocnici ošetřují muže, který se otrávil metylalkoholem | Zdroj: ČTK

Muže, který pochází z Vysočiny, hospitalizovali ve zdravotnickém zařízení včera. Lékaři měli podezření na otravu metylalkoholem a proto okamžitě poslali vzorky na analýzu do Brna, kde se podezření potvrdilo.

„Vzhledem k tomu, že nemáme oprávnění poskytovat informace, mohu jen potvrdit, že jde o muže a je ve velmi vážném zdravotním stavu. U nás leží na oddělení ARO,“ uvedl mluvčí nemocnice Roman Kratochvíl.

Nemocnice už o tom informovala ministerstvo zdravotnictví, krajský úřad i policii. Případ si převzali žďárští kriminalisté. Zjišťují, kde k alkoholu s vysokým obsahem metanolu muž přišel.

Od září 2012 zemřelo po požití metanolu už 51 lidí. V oběhu může být podle kriminalistů pořád přes dva tisíce litrů jedovatého alkoholu.

Daniel Burda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme